Wie zijn wij?

 

Gildetromspeciaalzaak ’t Tamboerke is in 2003 gestart.

Johnnie van der Heijden,   de oprichter van Gildetromspeciaalzaak ’t Tamboerke, was als hoofdtamboer, al geruime tijd verantwoordelijk voor het onderhoud van de trommen bij zijn eigen gilde.

Hij volgde diverse cursussen en deed in stages veel kennis op en heeft zich gespecialiseerd in de geschiedenis van oude trommen.

Daarom kunnen we ons presenteren als….

De gildetromspeciaalzaak van Nederland.

Gildetrom ’t Tamboerke is de speciaalzaak in Nederland die zich richt op oude houten gildetrommen of dieptrommen.

Na het bestuderen van oude ambachten zijn wij (Johnnie en Mieke / Willy en Henny)    weer begonnen met het maken van de oude authentieke houten gildetrom of dieptrom die nergens meer op de oude manier worden gemaakt. Een houten ketel zonder schroeven of spijkers, houten hoepels, bespannen met kalfsvel en met snaren van kattendarm.

Een volledig natuurlijke trom met een geweldige klank !!

’t Tamboerke is een bedrijf met als hoofddoel het maken, repareren, restaureren en onderhouden van gildetrommen. Een eeuwenoud ambacht dat met veel liefde en zorg wordt uitgeoefend.

Inmiddels kunt u bij ’t Tamboerke terecht voor, bijna alles, op het gebied van Gilde slagwerk. Daarnaast leveren wij vele attributen voor gilden en schutterijen.

Als hobby verzamelen we van alles over gilden en schutterijen. Bekijk ook ons historisch archief met vele boeken, glazen, beeldjes, schildjes, tot stickers en sigarenbandjes. 

Ook verkopen we verbronsde beelden van alle disciplines binnen het gilde/schutterij wezen. Leuk voor een jubilaris of om zomaar cadeau te geven.

Lees verder op deze website.

Gildetrom speciaalzaak ’t Tamboerke is een veelzijdig maar vooral ambachtelijk bedrijf.